4. maalis, 2021

NEGATIIVISUUS ON KUIN KORONA VIRUS, SE TARTTUU

NEGATIIVISUUS ON KUIN KORONA VIRUS, SE TARTTUU

Riihimäki sijoittuu Suomen kartalla niin optimaalisesti, että täytyy jopa ihmetellä miksi täällä ei ole enempää asukkaita. Meiltä on lyhyt matka Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Lahteen ja kaikkiin näihin suuriin kaupunkeihin meiltä on valtavan hyvät joukkoliikenne mahdollisuudet, pääosin raiteita pitkin. Kolmen vartin junamatka pääkaupunkiin on juuri hyvä ja VR on panostanut junamukavuuksiin siinä määrin, että työnteko junamatkalla on helppoa.

Olen huomannut, että monet paikalliset asiat ja tapahtumat herättävät valitettavan usein negatiivisia tuntemuksia ja saavat aikaan some-myrskyn, missä alkuperäinen aloitus saattaa unohtua ja esiin kaivetaan kaikki kielteiset seikat kotikaupungistamme ja viime aikoina myös henkilöistä. Tämä on hyvin ikävä suuntaus. Kuin sitkeä korona, negatiivisuus näyttää tarttuvan.

Riihimäellä minua huolestuttaa kaikista eniten väestökehitys. Miten saamme Riihimäelle lisää asukkaita ja entiset pysymään täällä? Tämä on mielestäni se ydinkysymys, kun mietitään tulevaisuuttamme. On rakennettava ja jaettava positiivisia mielikuvia Riihimäestä. Onko niitä?

Kaupunkina olemme kätevä kokonaisuus. Täällä pääset kävellen tai pyörällä nopeasti kaikkialle. Meillä on asukaslukuumme nähden todella paljon mahdollisuuksia harrastaa. Onkin aiheellista kysyä, kuinka paljon aikaa vanhemmilta menee viikossa lastensa kuljetuksiin eri harrastuksiin Riihimäellä tai Järvenpäässä?

Riihimäellä on luontokin lähellä. Hatlaminsuo ja Riutanharju sekä monet muut luontokohteet tuottavat arkeemme hyvinvointia. Meillä on myös hyvä ja toimiva sekä kustannustehokas terveydenhoito. Kiireellistä hoitoa saavat, sitä tarvitsevat nopeasti ja kiireettömäänkin hoitoon tehdyt lisäpanostukset ovat lyhentäneet jonotusaikoja merkittävästi. Asuminen Riihimäellä on halpaa. Varhaiskasvatuksen piiriin pääsevät kaikki halukkaat lapset ja ryhmäkoot ovat pienet. Perusopetus Riihimäellä on vertailukuntiin nähden edullista ja toimivaa. Riihimäki on hyvä paikka asua ja elää.

Meillä on #RakasRiksu. Annetaan sen näkyä ja kuulua myös muille. Me kaikki teemme Riihimäestä itsemme näköisen. Sovitaan, että Riihimäki on hyvännäköinen ja etenkin puoleensa vetävä kaupunki.